Atopiskt eksem är en vanlig hudsjukdom som drabbar många barn. Som förälder är det viktigt att du känner till sjukdomen och vad du kan göra för att hjälpa ditt barn att hantera den. I denna artikel kommer vi att diskutera atopiskt eksem hos barn och vad du kan göra för att lindra symtomen.

Symtom på atopiskt eksem hos barn

Atopiskt eksem hos barn kännetecknas av en torr, kliande och irriterad hud. Utslagen kan vara rodnade, fjälliga och skorviga. Barn med atopiskt eksem kan också ha ökad känslighet mot hudirriterande ämnen. De kan också uppleva hudinfektioner som kan förvärra symtomen.

Vad kan föräldrar göra för att lindra symtomen på atopiskt eksem hos barn?

Det finns flera saker som föräldrar kan göra för att lindra symtomen på atopiskt eksem hos barn. Här är några tips:

  1. Håll huden mjuk och återfuktad. Torr hud kan göra atopiskt eksem värre. Se till att använda mjukgörande krämer och lotioner regelbundet (till exempel dessa från La Roche-Posay). Det är viktigt för att hålla barnets hud mjuk och återfuktad, även under perioder utan eksem. Använd också en mild tvål när du badar ditt barn.
  2. Undvik hudirriterande ämnen. Undvik att använda starka tvålar, parfymerade produkter och andra hudirriterande ämnen. Detta kan hjälpa till att minska risken för utbrott av utslag.
  3. Klipp naglarna korta. Korta naglar kan hjälpa till att minska risken för att barnet ska klia på de kliande utslagen. Detta kan också minska risken för hudinfektioner.
  4. Använd kläder i bomull. Kläder tillverkade av bomull är mjuka och skonsamma mot huden. Se till att välja kläder i bomull som inte är för tajta och som inte skaver mot huden.
  5. Håll ett öga på maten. Vissa matvaror kan förvärra atopiskt eksem hos vissa barn. Håll ett öga på vad ditt barn äter och undvik att ge mat som kan orsaka utslag.
  6. Hantera stress. Stress kan förvärra atopiskt eksem hos barn. Försök att skapa en lugn och fridfull miljö hemma för att hjälpa ditt barn att hantera stress.
  7. Konsultera en läkare. Om ditt barns atopiska eksem är svårt eller inte förbättras med hemmabehandling, bör du överväga att konsultera en läkare.

Med dessa tips hoppas vi att ditt lilla barns eksem lindras. 

Nästa inlägg

Lånedjungeln - Konsten att hitta vägen till lånet som passar dina behov

mån jul 17 , 2023
Ett lån anses ofta vara en kraftfull resurs när det används klokt och ansvarsfullt. Det kan erbjuda dig en rad olika fördelar men det är […]