Stenugnsbageriet Bröd och Salt slog upp portarna till sin första butik i Stockholm 2011 och har sedan dess utökat sin verksamhet till inte mindre än 17 centralt belägna butiker med servering. Bageriet har ett gott rykte för sitt hantverksbröd av högsta klass, som bakas i deras huvudbageri på Skeppsbrokajen i Stockholm.

Snabbfakta om Bröd och Salt

Var17 butiker: i city, Vasastan/Norrmalm, Gamla Stan, Söder, Östermalm, Kungsholmen, Hammarby Sjöstad 
ProdukterStenugnsbakat matbröd, fikabröd, pizza
Serverar ocksåKaffebar, salladsbuffé, frukostpannkakor, gröt, mackor
Prisklass kaffe34-56 kr

Bröd och Salt: butiker från Odenplan till Uppsala

Bröd och Salts butiker går bland annat att hitta på kända promenadstråk såsom Odenplan, Sveavägen och Regeringsgatan city, Götgatan på Södermalm, vid Humlegården på Östermalm, vid Järntorget i Gamla Stan och vid Sankt Eriksplan. Numera finns de även i Hammarby Sjöstad och på Hantverkargatan på Kungsholmen, och öppnar snart sin första butik i Uppsala.

2020-2021 öppnades nio nya butiker och företagets ägare Michel Mourad siktar på att inom de närmsta åren etablera sig utomlands.  

Bröd och Salt månar om att skapa en mysig och trivsam miljö för den som väljer att besöka någon av deras serveringar. Och den höga kvaliteten på deras produkter går det inte att ta miste på, allt bröd är dagsfärskt och deras egna kockar lagar allt från grunden i deras lokala produktionskök vid Sankt Eriksplan. Deras produkter har flera återförsäljare runtom i Stockholm. Numera går det även att beställa bröd online för att sedan hämta ut direkt i butik – då får man dessutom gå förbi kön. Praktiskt för den som är bekväm eller av en eller annan anledning lider av bacillskräck.

Bröd och Salt slår ett slag för svensk fikatradition

Även om kaffe är en importerad dryck är kaffedrickandet en väl rotad tradition i Sverige, där fenomenet “fika” blivit en oumbärlig del av socialt umgänge. Att fika innebär mer än att ta en kopp kaffe mellan måltiderna, det är en social konstruktion unik för svensk kultur som innebär en paus för att varva ner i gott sällskap med kaffe och bullar eller kakor, så kallat fikabröd. Den sociala aspekten att ta en paus och ta sig tid att njuta av kaffekoppen – gärna tillsammans med familj eller vänner – är alltså lika viktig som själva kaffedrickandet i sig.

Vill du bjuda på fika därhemma men saknar talang eller tid för att göra din egen kakdeg? Hos Bröd och Salt går det att köpa färdig kakdeg som gör det lättare att njuta av nybakade kakor hemma. Bara att grädda och skiva upp för att kunna glänsa lite extra när svärmor kikar in på besök. Eller varför inte för att muntra upp stämningen på nästa föräldramöte? Bland de färdigköpta kakdegarna kan du välja mellan chokladkakor, veganska kolakakor eller chocolate chip dough. De går också att köpa i e-butiken.

Kaffeprenumeration Kaffe Non-Stop hos Bröd och Salt

Är du en inbiten kaffedrickare som ofta befinner dig på språng i Stockholms gränder och dessutom gillar bekvämlighet? Då kan Bröd och Salts månadsabonnemang Kaffe Non-Stop vara något för dig. Prenumerationen går ut på att du betalar en bestämd summa varje månad för att på ett smidigt sätt kunna njuta av en kaffe när helst du passerar en Bröd och Salt-butik. När du registrerat dig får du en kupong skickad till din telefon så att du lätt kan hämta ut din dryck på valfri plats. Det finns ett generöst utbud av olika prenumerationer efter preferens, från vanligt bryggkaffe till mer exklusiva varianter som Espresso Macchiato och Chailatte. Tillhör man dem som hellre dricker te eller varm choklad finns även sådana abonnemang att tillgå.

På menyn hos Bröd och Salt

Nyvaken och sugen på färskt bröd och kaffe? Bröd och Salt öppnar redan klockan 6:30 för den morgonpigge och hungrige. Utöver bröd och bullar kan man bland annat välja mellan amerikanska fluffy pancakes, gröt eller eggburgers för att inleda dagen. Deras salladsbar öppnar klockan 8:00 och är sedan tillgänglig hela dagen. Där kan man välja mellan ett brett utbud av tillbehör för att komponera sin egen sallad efter tycke och smak, från vegetariska alternativ som falafel till tonfiskröra och svensk kyckling. Det blandas med säsongens grönsaker och en kolhydratkälla som potatis eller pasta.

Vill man dricka kaffe eller annan dryck finns det både varma och kalla alternativ på bageriets meny, däribland: 

 • Bryggkaffe
 • Latte
 • Smaksatt latte (mocha, karamell, salt karamell och vanilj)
 • Mocha
 • Cappuccino 
 • Espresso
 • Islatte
 • Americano
 • Chai-latte
 • Latte/Espresso Macchiato 
 • Te: Earl Grey, Sencha, English Breakfast, rooibos, rabarber och grädde 
 • Iste
 • Lemonad

Nästa inlägg

Call of duty modern warfare 2 ps5

mån feb 27 , 2023
Innehåll visa 1 Call of Duty Modern Warfare 2 ps5: En spännande återkomst 2 Nya möjligheter med Call of Duty Modern Warfare 2 ps5 3 […]