Det finns alla tillfällen för svenskar att vara lata av sig. Det moderna samhället har erbjudit oss en livsbekvämlighet som inte var möjlig för 100 år sedan. Idag kan man dock lägga sig i soffan och syssla med lite var som möjligt under de mest mysiga och vilsamma omständigheterna. I den här artikeln skall vi kolla på några av de mest uppskattade sysselsättningarna för svenskar nerbäddad i sin soffa.

Vilsamma aktiviteter för den late svensken

Din soffa är möjligen den plats där du bäst kan fly undan vardagens stress och krav. Sverige är ett land där folk finner sin ro på olika sätt och vis. Vi har även en god tillgång på egen tid, när man kan ägna sig åt sig själv. Möjligheten till att bädda ner sig mjukt bland filtar och kuddar framför Tv:n i vardagsrummet är således något som är en realitet för de flesta av vårt lands befolkning.

Men vad gör vi när vi väl befinner oss där? Likväl som det finns utrymme för att bli bekväm, finns det många sätt vi kan underhålla oss på när vi befinner oss i viloläge. Bland annat är det populärt idag att involvera teknologiska manicker och apparater när vi tar vår plats i soffan.

En smartphone, surfplatta eller laptop erbjuder många möjligheter till ett stillsamt nöje. Man kan göra allt från att titta på serier, lyssna på musik, kommunicera med vänner samt spela på casinon utan svensk licens i telefonen. Nedan finner du nu en lista på de sysselsättningar som de flesta svenskar hänger sin tid till när de vilar upp sig under vardagen.

5 stillsamma sysselsättningar populära i Sverige

  • Se på Streamingtjänster
  • Data- och Tv-spel
  • Lyssning på poddar
  • Mobilspelande
  • Sociala medier

Se på Streamingtjänster

Idag finns det ingen brist på olika streamingtjänster att ta del av. Det går även att åtnjuta dessa på många olika sätt. Har du tillgång till säg Netflix, kan du lika gärna titta i mobilen som på Tv:n och få ett enormt utbud på film och Tv-serier.

Tillsammans med Amazon Prime och Disney+ är Netflix den mest populära streamingtjänsten i Sverige. Dock har vi även svenska alternativ såsom Viaplay och C More, vilka även erbjuder ett bra utbud på sport. Många svenskar väljer bland annat att tillägna sina helger till att följa olika fotbollsligor i Europa från soffan.

Data- och Tv-spel

Begreppet ”soffpotatis” hänvisar inte bara till dem som specifikt lägger sig i soffan. Uttrycket kan användas för de personer som föredrar att vila i hemmet under din lediga tid. Således kan man inte utesluta dataspel i en stol från den här typen av person. I Sverige är just data- och Tv-spelandet otroligt populärt.

Detta märks inte bara i försäljningsstatistiken av speltitlar i landet, utan även i våra framgångar på den professionella e-sportscenen. Oavsett om du spelar via en konsol inkopplad i Tv:n eller med en monstruös dator av hög prestanda, är det här en av de sysselsättningar som är mest populär.

Lyssning på poddar

Även om böckerna och radions tid inte helt är förbi, så finns det många medier som sakta men säkert börjar ta deras plats. En av dem är podcasts, eller poddar på svenska, vilka behandlar olika ämnen. I Sverige är särskilt de poddar med ett kriminaltema populära, likväl som de som har att göra med mysterier. Sidor som erbjuder podcasts är mycket välbesökta av svenska kunder, där prenumerationsantalet är anseendevärt högt.

En pod kan även intas i stort sett vart som helst. Många väljer att just lägga sig ner i soffan för att lyssna på sin favorit, medan andra kan ha på podden under sina arbetssysslor. Det är således ett medium för underhållning som passar i alla lägen och därmed perfekt för soffpotatisarna bland oss.

Mobilspelande

Om data- och Tv-spelandet är populärt i Sverige, har den här sysselsättningen inget att sätta emot mobiltelefonen. Som redan nämnt finns det mycket du kan göra genom din mobil idag, från streaming av filmer och poddar till spel av olika slag. Bland annat är det omåttligt populära spelet Candy Crush en produkt ämnad för mobilt användande.

Även många av de mer traditionella dataspelsutvecklarna har börjat ta fram titlar för mobilt bruk. Ett exempel att nämna här är Activision Blizzard, vilka släppte den länge efterlängtade uppföljaren till Diablo-serien för smartphones. Svenskar älskar helt enkelt att spela virtuella spel och ju enklare det är desto bättre. Det blir inte mer enkelt och bekvämt än med mobilen i handen och ryggen på soffan.

Sociala medier

Sist men inte minst har vi det forum i vardagslivet där vi delar med oss av våra upplevelser, erfarenheter och åsikter. Det handlar om sociala medier, vilka kan ses likväl som något gott som något ont för samhället. Oavsett hur du ser på det här fenomenet, är det idag ett faktum att sociala medier har en roll att spela i våra liv. Detta stämmer oavsett om du är en mycket aktiv person eller någon som kan betecknas som en soffpotatis.

Svenskar använder sig av många olika plattformar för sina sociala medier. Facebook är fortfarande en mycket populär sajt som även ständigt tycks utvecklas. Idag kan du göra allt från att uppdatera dina vänner om din status till spel och även handel via Facebooks användarstyrda marknad. Sedan är även Twitter fortfarande något som tilltalar svenskar, trots den smått stormiga perioden under Elon Musks uppköp av mediegiganten.

För den som vill se till att vara med i svängarna i såväl samhället som sina vänners liv, kan detta göras via telefonen från bekvämligheten av din soffa. Det har således aldrig varit enklare att vara en insatt person, även om man är fruktansvärt lat!

Nästa inlägg

Alla hjärtans dag pyssel för barn mallar

tor mar 9 , 2023
Innehåll visa 1 Alla hjärtans dag pyssel för barn mallar 1.1 Top 5 Alla hjärtans dag pyssel för barn mallar 1.1.1 Vare sig det handlar […]