Vad är rätt längd för en innebandyklubba?

För att optimalt utöva sporten innebandy, är valet av klubba mycket avgörande. Det hjälper inte bara dig att behärska dina färdigheter utan garanterar också din totala komfort och effektivitet på fältet. En av de viktigaste aspekterna att titta på när man väljer en innebandyklubba är längden. Men hur lång ska verkligen en innebandyklubba vara?

Bestämning av rätt klubb-längd

Den allmänna regeln för att bestämma längden på en innebandyklubba är att den ska nå upp till naveln. När klubban placeras framför kroppen, med bladet platt på golvet, bör toppen av greppet nå någonstans mellan midjan och naveln.

Vikten av rätt klubb-längd

En korrekt klubb-längd är avgörande för din prestanda på banan. En för lång eller för kort klubba hindrar din kontroll över bollen, din balans och din förmåga att slå och passa effektivt. Dessutom kan en felaktig längd på din innebandyklubba leda till obehag och skador.

Ålder Längd på spelare (cm) Rekommenderade längd på innebandyklubba (cm)
6-7 år 110-120 55-67 cm
8-9 år 120-130 70-77 cm
10-12 år 130-150 80-87 cm
Vuxen Över 150 87-104 cm

Rätt val av klubb

I tillägg till längden av innebandyklubban, bör du också tänka på vilken typ av klubb ska väljas. Om du är en offensiv spelare kanske du föredrar ett lättare och mer böjligt skaft för bättre skott och snabbare rörelser. Å andra sidan kanske defensiva spelare föredrar ett hårdare och rakare skaft för större kontroll över bollen.

Slutord

Kom ihåg att den bästa innebandyklubban för dig är den som känns mest bekväm och anpassad efter din spelestil och dina fysiska attribut. Om du är osäker, pröva olika klubbor och justera längden för att hitta det som passar dig bäst. Lycka till med ditt innebandyspel!

Nästa inlägg

Stavmixer bäst i test råd och rön

ons feb 8 , 2023
Innehåll visa 1 Allt du behöver veta om stavmixer bäst i test råd och rön 1.1 Vad ska jag leta efter i en stavmixer? 1.2 […]