Kanske har du ett frågvist barn hemma. Eller så kanske du ska anordna en frågesport och vill ha en supersvår kuggfråga som du är säker på att absolut ingen ska ha en chans att kunna. Utom kanske moster som har memorerat hela listan hos Viktväktarna när hon försökte komma i form inför sommaren.

Frågan: “Hur många kalorier innehåller ett äpple?” har i alla fall på något vis dykt upp i dina tankar. Och svaret är ca 60 kcal. Om det är ett medelstort äpple. Mellan 30 kcal och 90 kcal ligger majoriteten av små till stora äpplen på.

Hur mycket väger ett äpple?

Vill du fortsätta att nörda ner dig så väger ett medelstort äpple ca 125 gram, medan ett litet äpple väger 60 gram, och ett stort äpple väger 185 gram. På ett ungefär. Inklusive kärnhus och stjälk.

Hur många kalorier innehåller ett ägg?

Du har inte fått nog av “intressant” vetande utan vill få kunskap om hur många kalorier ett ägg innehåller också. Ett medelstort ägg innehåller ca 75 kcal. Men ägg finns ju som bekant också i olika storlekar så det kan även vara bra att veta att 100 gram ägg utan skal innehåller 137 kalorier.

Hur mycket väger ett ägg?

Du ger dig inte och vill även veta detta. Ett snittägg väger 63 gram. I butik finns allt från små ägg på 43 gram till stora ägg som väger 73 gram och mer. Ännu mindre ägg säljs inte i butik, utan går till produktion av exempelvis kakmixer.

Nästa inlägg

Har du ställt dig frågan: hur länge lever en kanin?

tis sep 20 , 2022
Har du ställt dig någon av frågorna: Hur länge lever en kanin? Hur länge lever en kanin i fångenskap? Hur länge lever en kanin utan […]