Historien bakom Text till nationalteatern men bara om min älskade väntar…

Den otroliga låten, ”Om min älskade väntar” av Nationalteatern, har en djupt griplig text som omfattar känslor av förväntan och nostalgi. Detta är inte bara en sång, det är ett mästerverk och här kommer vi att dyka djupt in i denna fascinerande historia.

Nationalteatern, en teater- och rockgrupp från Sverige aktiv under 70-talet, levererade hits som inte bara var musikaliskt nyskapande, utan också poetiskt kraftfulla. En av dessa pärlor är ”Om min älskade väntar”.

Dikten bakom sången

Nationalteaterns keyboardist, Ulf Dageby, skrev texten till denna melankoliska ballad. Dageby tappar in i några av de mest komplexa mänskliga känslorna med ”Om min älskade väntar”, där han uttrycker den sötaste ångesten att vänta på det okända.

Låttitel Kompositör Årtal
Om min älskade väntar Nationalteaterns Ulf Dageby 1972
Jag Älskar Dig ännu Nationalteaterns Ulf Dageby 1976
När vi har varit här tillräckligt länge Nationalteaterns Ulf Dageby 1975
Men bara om min älskade väntar Nationalteaterns Ulf Dageby 1975

Nostalgi och förväntan

”Om min älskade väntar” är en sång som rymmer intensiv longöran och väntan. Dagebys utsökta penna skolgårdens kant och går hela vägen till stjärnorna, och visar under processen att han kan vara lika lyriskt abstrakt som Joni Mitchell och lika prosaiskt direkt som Bruce Springsteen.

Slutligen lämnar ”Om min älskade väntar” oss med en obeskrivlig känsla av att ha delat något mycket personligt och att vi lämnas att vänta på mer. Fylld med förlust, återupptagande och alla slags mänskliga förseningar, berättar denna sång en historia som vi alla kan relatera till. Så, nästa gång du fick tid att fördriva, lyssna på ”Om min älskade väntar”. Vem vet? Du kanske upptäcker något nytt i texten som du inte märkte tidigare…

Nästa inlägg

Vad har hänt med egoinas mamma

mån jan 9 , 2023
Innehåll visa 1 Vad har hänt med Egoinas mamma? 1.1 Händelser kring Egoinas mamma 1.2 Hur påverkar detta Egoina? 1.2.1 Konklusion Vad har hänt med […]