Alternativ behandling av svamp i munnen

Svamp i munnen, känd som oralt trast, är en infektion som kan drabba både vuxna och barn. Oavsett äldre eller en baby, kan denna problematiska sjukdom vara obekväm och orsaka utbredd sjukdom om den inte behandlas korrekt. När du söker efter alternativ behandling för svamp i munnen vill du ha säkra och naturliga lösningar.

Naturliga alternativ för behandling av munsvamp

För de personer som vill ha mer naturliga behandlingsformer finns det många effektiva alternativ tillgängliga. Den bästa delen? De flesta av ingredienserna kan du redan har i ditt kök!

  • Kokosolja: Kokosoljas antimikrobiella egenskaper gör det till ett effektivt medel mot munsvamp. Svep bara en matsked runt i munnen i ungefär 10 minuter, sedan spotta ut.
  • Äppelcidervinäger: Äppelcidervinäger innehåller ättiksyra som dödar svampen. Blanda en matsked med lite vatten och skölj munnen flera gånger om dagen.
  • Grönt te: Grönt te är rikt på antioxidanter och kan hjälpa till att bekämpa svampen direkt.
Behandling Fördelar Bieffekter
Kokosolja Antimikrobiella egenskaper, lätt att få tag på Inga kända bieffekter om man inte är allergisk
Äppelcidervinäger Dödar svampen, lätt att få tag på Kan irritera munslemhinnan vid för stark koncentration
Grönt te Rikt på antioxidanter, bekämpar svampen direkt Överdriven konsumtion kan påverka sömnmönster och orsaka matsmältningsproblem

Slutsats

Det finns olika alternativ när det gäller att behandla svamp i munnen. Det viktigaste att komma ihåg är att det är bäst att prata med en vårdgivare innan du provar en ny behandling. Men för de som letar efter ett naturligt alternativ kan dessa metoder vara effektiva och säkra.

Nästa inlägg

Hur länge kan man vara förkyld

ons feb 1 , 2023
Innehåll visa 1 Hur länge kan man vara förkyld? 1.1 Symptom på förkylning 1.2 Behandlingar för förkylning 2 Faktorer som påverkar varaktigheten av en förkylning […]