Ett lån anses ofta vara en kraftfull resurs när det används klokt och ansvarsfullt. Det kan erbjuda dig en rad olika fördelar men det är viktigt att förstå skillnaderna mellan de olika lånen som erbjuds på marknaden och hur du hittar rätt bland alla dessa alternativ. Det gäller att alltid ha insikt i vad ett ansvarsfullt beslut innebär samt undvika onödiga skuldfällor.

Jämför olika lån för att hitta det bästa alternativet för dig

BetterCompared är en svensk jämförelsesajt som hjälper dig att jämföra det bästa lånet för dina behov. Genom att samla information om ett brett utbud av lån från olika långivare ger BetterCompared dig möjligheten att enkelt jämföra olika låneräntor, villkor och krav. Sajtens uppdrag är att förenkla processen och hjälpa dig att spara tid och pengar när du ska jämföra olika lån.

Så kan du jämföra det bästa lånet som passar just dina behov

Det är enkelt att hitta och jämföra lån med hjälp av BetterCompared.

  • Gå till din webbläsare och besök BetterCompared för att komma igång.
  • I sökrutan kan du välja lånebelopp och löptid. Tryck sedan på ”Jämför lån” för att se en lista över lån som passar dina kriterier.
  • Filtrera resultaten genom att använda kategorierna till vänster. Här kan du välja att se endast privatlån, snabblån, billån eller bostadslån. Det går även att filtrera på långivare och ränta.
  • Jämför! När du har filtrerat resultaten kan du se detaljerad information för varje lån. Det inkluderar effektiv ränta, lånebelopp, löptid och eventuella avgifter. Det är viktigt att jämföra dessa uppgifter för att hitta det bästa lånet för dina behov.

När du har gjort detta så kan du börja läsa igenom villkor och räntor för varje lån innan du bestämmer dig. När du klickar på ”Ansök” så slussas du vidare till den valda långivarens hemsida. Där kan du fylla i en låneansökan. Nu är processen igång och långivaren kommer att ta en kreditupplysning på dig för att vara säker på att du har förutsättningar att kunna betala tillbaka lånet utan problem. Om allt är okej kommer du nu att få godkänna samt signera kreditavtalet med hjälp av BankID.

Hur man väljer rätt typ av lån för olika behov

För att fatta välgrundade beslut behöver du först förstå vilken typ av lån som passar bäst för dina behov. Ibland behövs vägledning för att välja rätt lån utifrån din inkomst, kreditvärdighet och dina ekonomiska mål. Därför är jämförelsesajter ett bra hjälpmedel för att hitta rätt på ett effektivt sätt. Här kan du jämföra olika finansiella produkter som exempelvis olika typer av lån, försäkringar och sparande. Dessa hemsidor samlar in och presenterar information om ett brett utbud av lån från olika långivare. Ett enkelt och smidigt sätt för kunden att jämföra de rätta lånen.

De flesta jämförelsesajter arbetar med en affiliate-modell där de får betalt per klick eller när en kund ansöker om ett lån via deras plattform. Det innebär att det är gratis för dig som konsument att använda sajten för att jämföra lån.

Marknaden erbjuder olika typer av lån

Personliga lån är en form av kredit som tillåter individer att låna pengar för att täcka olika utgifter. Det kan handla om konsolidering av skulder, semesterresor, livsdrömmar, hemrenovering, bilköp eller oförutsedda händelser samt nödsituationer. Här följer några olika typer av lån:

  • Blancolån – Ett lån utan säkerhet, vilket innebär att du inte behöver erbjuda någon form av tillgång som säkerhet för lånet. Blancolån har istället vanligtvis högre räntenivåer men erbjuder större flexibilitet för dig som låntagare. Det kan vara så att du överväger att låna pengar till en efterlängtad resa eller handla något till hemmet. Alternativt har råkat ut för oförutsedda händelser som kräver pengar som du inte har just för tillfället. Ett tillgängligt men tillfälligt alternativ. Tanken är att du ska kunna betala av lånet månatligen.
  • Privatlån med säkerhet – Dessa lån kräver en säkerhet såsom en fastighet eller annan tillgång. De har ofta lägre räntor och längre återbetalningsperioder än blancolån. Exempelvis vid bilköp då banken kan använda bilen som en säkerhet. Renoveringar passar även in här eftersom du kan använda din bostad som säkerhet. Det förutsätter att du äger din bostad samt att värdet på bostaden har goda marginaler från kostnaden för renoveringen till hur mycket som är belånat.
  • Snabblån och sms-lån – Mindre och kortfristiga lån som betalas ut snabbt är exempel på snabblån. De har oftast mycket höga räntor och avgifter som kan leda till skuldfällor om de inte betalas tillbaka i tid.
  • Samlingslån – Även kallat konsollideringslån. Det används för att samla flera mindre lån under en enda långivare. Målet är att minska den totala månadskostnaden och därmed underlätta avbetalningen av dina skulder. Det är skönt att ha en strukturerad ekonomi och här blir det enklare att hålla koll på dina lån om de är samlade på ett och samma ställe.

Därför är det bra att använda sig av jämförelsesajter

Att använda en jämförelsesajt för att hitta de rätta lånen att jämföra mellan har flera fördelar förutom att det är enkelt och säkert. Istället för att besöka varje långivares hemsida separat kan du se all information om de olika lånen samlad på en och samma plats, vilket sparar tid. Jämförelsesajter är oftast också opartiska och ger dig en objektiv bild av de bästa lånen som finns att tillgå på marknaden.

Nästa inlägg

Spelreklam i olika medier: Vad säger egentligen den svenska spellagen? 

fre aug 4 , 2023
Under lång tid var det fritt fram för utländska speloperatörer att marknadsföra sig direkt mot svenska spelare via traditionella mediakanaler som tv, radio och tidningar. […]