År 1996 föddes en liten gosse som skulle få namnet Edvin Arne Valdemar Törnblom. Denna lilla gosse föddes en februaridag. Edvin blev lillebror till den tre år äldre Henry och en älskad son till Marianne och Peter. Edvin, som tilltalsnamnet blev, växte sedan upp i Nacka utanför Stockholm.

Snabbfakta om Edvin Törnblom

BokBögen är lös (2022)
Podd”Ursäkta” med Johanna Nordström (sedan mars 2020)
TV-programEdvin och Laki hjälper till (SVT 2019)
FilmGöta kanal 4 – Vinna eller försvinna (2022)
Radio”Veckans gay-ikon” i PP3 (Sveriges Radio)
Instagram@edvintornblom
TikTok@edvintornblom
ProgramledareRealityshowen Big Brother
GästdeltagareBäst i test (SVT 2023)

Edvins mammas betydelse för karriären

För Edvin var kändisskapet aldrig långt borta som barn. Den breda massan kanske inte visste vem hans mamma var. Ändå är hans mamma Marianne känd inom sitt gebit. Marianne Eklöf Törnblom är en välkänd operasångerska med flera större roller bakom sig. 

Som barn fick Edvin och hans bror umgås med mamma Marianne och pappa Peters vänner, kända som okända. Sång var inte heller långt borta för Edvin då han i grundskolan gick på Adolf Fredriks musikskola. Trots det valde han aldrig att följa sin mammas operaspår.

Edvins musikaliska drömmar

Edvin har dock en musikalisk dröm han väntar på ska bli verklighet. Skulle drömmen bli sann kommer han stå på scenen och leda den svenska Melodifestivalen en dag. Det är ändå inte konstigt att drömmen om scen och teater fanns där, med operagenerna i blodet. 

Skådespelare var ett yrke som låg varmt om hjärtat hos Edvin redan i tidig ålder. Vad vi vet arbetade han dock aldrig officiellt som barnskådespelare. Men det finns en film registrerad på imdb.com där Edvin medverkar i en ganska ung ålder. ”How to ragga på girls at: Hemmafesten” från 2012 när han är 16 år, i gränslandet mellan barn och vuxen.

Edvins karriär tar fart

Karriären började dock inte där utan på ett café där han jobbade. En dag kände han att han ville vidare, att det inte var detta han var ämnad att göra. Utan varken utbildning eller erfarenhet lyckades han få en plats på Nexiko. Nexiko är Filip och Fredriks bolag, och det blev både starten och inspirationen för Edvin till det liv han lever idag. 

Edvin visste redan vid en tidig ålder att han gillar killar. Det kom han på redan som barn. När han var 11 år, 2007, visste han att han var bög. Sedan, 15 år efter att han själv kommit på att han var bög, gav han ut sin bok ”Bögen är lös”. Boken handlar om att vara queer i dagens samhälle. Han har även gjort en egen podd om människor som kommit ut. Den heter ”Välkommen ut”.

Gäster i podden ”Välkommen ut”

  • Avsnitt 1 – Oscar Zia
  • Avsnitt 2 – Marika Carlsson
  • Avsnitt 3 – Loui Sand
  • Avsnitt 4 – Kakan Hermansson
  • Avsnitt 5 – Sebastian Walldén

”Ursäkta” med Johanna och Edvin

Johanna Nordström och Edvin Törnblom drivet idag tillsammans en av Sveriges största poddar. Den heter ”Ursäkta” och utkommer en gång i veckan med ett nytt avsnitt. Edvin och Johanna Nordström har även haft liveshow av ”Ursäkta”, en show där biljetterna sålde slut extremt fort. 

Det är ändå imponerande att Edvin, trots sitt kändisskap, lyckas flyga under radarn på sidan Flashback. Men givetvis finns deras podd nämnd där. Folk diskuterar bland annat de olika avsnitten. Men det finns inte överdrivet många påhopp på Edvin, utan de flesta gillar podden som han och Johanna gör. 

Att Edvin börjar bli mer känd för gemene man märks även på hans reklamsamarbeten. Ett ganska uppmärksammat samarbete han gjort var med ICA Maxi. Det resulterade i en serie där Edvin praktiserar på olika avdelningar i en ICA-butik. Serien blev både uppmärksammad och uppskattad av Edvins följare även om det var ett reklamsamarbete.

Nästa inlägg

Förhårdnad under foten som gör ont

lör mar 4 , 2023
Innehåll visa 1 Vad är förhårdnad under foten som gör ont? 2 Förebygga förhårdnad under foten 3 Behandling av förhårdnad under foten Vad är förhårdnad […]